Pictures of Tibet

Nyalam, Zhangmu

E-mail

Nb. de originele fotoīs zijn ook te koop voor gebruik in bijv een tijdschrift of reisgids, voor meer info, mail ons

Bende organisatie:

Werken in Nepal

Happy-Nomads, Nepal/ArgentiniŽ

Previous Page 8 of 8

 

5ti238_tussen_Tingri&Nyalam02 Zhangmu waterval Zhangmu Bhote Kosi gorge Zhangmu Bhote Kosi gorge Zhangmu Zhangmu Kathmandu achterin truck

De volgende ochtend verder gezocht naar een lift naar Everest base camp of richting Nepal. Binnen een half uur hadden we alweer een jeep die naar Nyalam ging. Dus Mount Everest maar gelaten voor wat ie was en richting Nepal getogen. Wel even raar, na al die gammele bussen en trucks nu in een luxe jeep door het verlaten landschap, eigenlijk pastte het totaal niet.
Wederom een mooie rit langs een breed rivier dal, met vele fort-ruines, herders met hun kudde yaks of geiten en besneeuwde bergtoppen.
Nyalam (tibetaans voor "gateway to hell", voor ons "gateway to paradise") bleek een vreselijk deprimerende plaats te zijn, dus besloten maar te kijken of we verder konden naar Zhangmu (de grensplaats aan chinese zijde van de Tibet-Nepal grens). Eerst maar even lunchen, tijdens de lunch had Susanne meteen alweer een ander jeep geregeld, die na reparatie naar de grens zou vertrekken. Dat duurde nog circa een uur, maar toen konden we ons in een uur tijd via de adembenemende Bhote Kosi gorge van 3700 meter naar 2300 storten. Een fenomenale rit met vele haarspeldbochten, langs honderden watervallen en door veel bergbeekjes en ook dwars door watervallen heel. Prachtig zo'n stuk land waar de natuur nagenoeg vrij spel heeft, en de mens alleen haar best kan doen de schade te beperken. Helaas bleek ook deze auto niet waterdicht en gutste het water af en toe naar binnen. Adembenemend, maar desondanks kregen we door de enorme afdaling van 4400 meter (Tingri) naar 2300 meter ineens meer dan voldoende zuurstof in ons bloed. Zelfs het bergopwaarts lopen was een makkie in Zhangmu. Dit plaats ligt trouwens prachtig in de eerder genoemde gorge en is een smeltkroes van Tibetanen, Chinezen, Nepali en Indiaase handelaren. 
De volgende dag lekker rustig aangedaan. Eerst Zhangmu nog een beetje bekeken en later die ochtend de grens maar eens overgestoken. Een heel gedoe met vele formulieren en paspoortchecks. Vervolgens sta je in een stuk niemandsland tussen Tibet en Nepal en moet je maar zien hoe je de slechte bergweg van 8 km gaat afleggen. Gelukkig een lift in een truck gevonden. Arno moest het eerste stuk in de laadbak wegens gebrek aan plaatsen. Niet echt comfortabel maar wel een prachtig 360 graden uitzicht op de Bhote Kosi gorge. Eenmaal in Nepal al net zo veel formulieren en paspoortchecks. Hier ook snel een lift voor slecht 12 euro naar Kathmandu geregeld.

 

 

Tibet 1

Tibet 2

Tibet 3

Tibet 4

Tibet 5

Tibet 6

Tibet 7

Tibet 8

 

 

 

 

Meer foto en reisverslag sites

 

TIBET FOTOS NEPAL FOTOS