Tibet Pictures

Ganden klooster

E-mail

Nb. de originele foto´s zijn ook te koop voor gebruik in bijv een tijdschrift of reisgids, voor meer info, mail ons

Bende organisatie:

Werken in Nepal

Happy-Nomads, wonen en werken in Nepal

Previous Page 4 of 8 Next

 

Ganden Klooster 5ti098_GandenKlooster04_omgeving 5ti100_GandenKlooster06 Ganden Klooster 5ti102_GandenKlooster08_top_hoge_kora01 5ti103_GandenKlooster09_top_hoge_kora02
5ti104_GandenKlooster10_top_hoge_kora03 Ganden Klooster top hoge kora Tibetanen Ganden Monastry 5ti118_GandenKlooster24_gebedsvlaggen&koe1 5ti119_GandenKlooster25_gebedsvlaggen&koe2 5ti120_GandenKlooster26_gebedsvlaggen11
5ti121_GandenKlooster27_gebedsvlaggen12 5ti122_GandenKlooster28_sky_burial_plaats Ganden Klooster Stupa boven lage kora 5ti134_GandenKlooster40_adelaar_boven_hoge_kora 5ti135_GandenKlooster41 Lhasa straatbeeld

Vandaag het mooiste stuk van de Lhasa kora gelopen, morgen gaan we naar Ganden Monastry. Daar in de omgeving zullen we 1 tot 3 nachten verblijven.

Zondag dus naar Ganden Klooster. Na een hele nacht regen, was het precies om 6.00 uur 's ochtends (tijdstip van vertrek uit guesthouse) droog. In het donker op pad naar de bus. Ondanks het slechte weer mochten de tassen niet in de bus, maar ze moesten op het dak. En dat mochten we zelf regelen. Arno dus in het donker de bus op. Proberen de tassen zo goed mogelijk vast te maken en te beschermen tegen de regen. Gelukkig bleef het droog.
8.00 uur al in Ganden. Eerst maar even een kamer geregeld in het zeer primitieve (maar best ok) Guesthouse. Wat gegeten. Het menu had maar liefst 5 keuzen, waarvan er slechts een aantrekkelijk leek. Dus voor de eerste maal (zouden nog twee keer volgen) egg fried rice besteld. Daarna aan de wandeling over de hoge kora (pelgrimsroute) begonnen. Dit was best pittig:Ganden ligt al op circa 4400 meter, de top van de kora 200 of 300 meter hoger. Boven op de top echter een fantastisch
uitzicht op de omgeving: vele dalen, een mooie brede en zeer wit/blauwe rivier, voorbij zwevende arenden en gieren en natuurlijk het prachtige klooster. De vele vele prayer flags tegen de strak blauwe lucht maakten het feest compleet. Na de hoge kora, meteen maar de lage kora gedaan, met vele offer plaatsen en onder andere ook een sky-burial plek (niet (erg) actief in gebruik). Op een sky-burial wordt het lichaam van de overledenen (nadat de geest door een lama op weg naar zijn reincarnatie is geholpen) teruggegeven aan de natuur, lees de gieren. Waarschijnlijk heel erg luguber om te zien, maar natuurlijk best een mooie gedachte. Inmiddels was het 14.00 uur geweest toen we terugkwamen in het klooster zelf en bleken alle bussen met toeristen en pelgrims al weer onderweg naar Lhasa. Tot de aankomst van de bussen de volgende ochtend zouden we dus de enige vreemdelingen zijn. Super hoor, zo'n verlaten plek. Op een hoge plek lekker in de zon gelezen en van het uitzicht genoten. Omdat de nieuwsgierigheid van Susanne niet meer te bedwingen was (en ze ook wel een klein beetje heimwee had) ook maar het heimwee-boekje opengemaakt, dat door familie, vrienden en kennissen is gemaakt en we voor vertrek hadden gekregen. Daar we nog geen echte heimwee hebben slechts enkele bijdrage gelezen en toen snel de boel weer ingepakt. Wel heel erg leuk hoor. Iedereen (vast) bedankt voor zijn bijdrage.
Daar we de enige gasten waren en het restaurant reeds gesloten was, konden we bij de locals in de keuken van het guesthouse eten. Arno kreeg les in telraam lezen. Suus gaf een monnik engelse les.
's avonds van 19.30-22.30 uur nog kunnen genieten van de debating monks. 's nachts werd Arno met schrik wakker omdat het dak boven zijn bed lekte. Gelukkig hadden we met zijn 2-en een 5 pers kamer, dus genoeg droge bedden over.
De volgende dag nog lekker van de omgeving genoten en via een ander klooster terug naar Lhasa.
Daar zijn we nu bezig met de voorbereiding van onze trip naar Nepal (hopelijk zoveel mogelijk met OV). Waarschijnlijk vertrekken we overmorgen en zal de trip zo'n 8 tot 11 dagen gaan duren. Onze geplande trip naar Samye Klooster hebben we maar gecancelled. De reis schijnt heel bijzonder te zijn, maar we hebben even genoeg kloosters gezien en er zullen er nog wel een paar andere volgen.

 

 

Tibet 1

Tibet 2

Tibet 3

Tibet 4

Tibet 5

Tibet 6

Tibet 7

Tibet 8